Efes ve Meryem Ana Evi

Efes ve Meryem Ana Evi

Muğla’yı ziyaret ettiğinizde unutulmaz bir deneyim yaşamak istiyorsanız, gezi planınıza mutlaka Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi ziyaretini eklemeyi unutmamalısınız. UNESCO Dünya Mirası Alanı olan bu bölge, günümüz İzmir’inin hemen güneyinde yer alıyor ve bir zamanlar antik dünyanın önemli bir ticaret merkeziydi. Efes, Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Artemis Tapınağı ve Aziz Paul’n vaaz verdiği Büyük Tiyatro ile tanınır.


photographs:travelinglensphotography.com

Ancak bu gezinizin ana cazibe merkezi Meryem Ana Evi’dir. Bülbül Dağı’nın eteklerinde bulunan bu küçük taş evin, Hz. Meryem’in Kudüs’ten ayrıldıktan sonra son günlerini geçirdiği yer olduğuna inanılmaktadır. Efsaneye göre, Aziz  John tarafından oraya götürülmüş ve o zamandan beri dünya çapındaki Hıristiyanlar için önemli bir hac yeri haline gelmiştir.  

İlginizi Çekebilir
  • Emniyet Kemeri Nasıl Hayat Kurtarı?
    , emniyet kemerleri çarpışmanın etkisini insan vücudunun en güçlü kısımları olan göğüs ve leğen kemiğine dağıtır. Ayrıca yolcuları araçtan dışarı fırlamaktan ya da ön panele ve ön cama çarpmaktan korur.
  • Cennetten Bir Köşe : Sedir Adası
    Gökova körfezine hakim bir konumda bulunan Kedreai antik kenti anakaraya yakın ama aynı zamanda güçlü surlarla çevrelenmiş sadece denizden ulaşılabilir konumuyla her zaman önemli bir merkez olmuştur. Korunaklı limanlara sahip adanın Rhodos egemenliğinde ticari açıdan da önemli bir üs olduğu anlaşılmaktadır. S
  • Kurşunlu Camii
Whatsapp Telefon