Emniyet Kemeri Nasıl Hayat Kurtarı?

Emniyet Kemeri Nasıl Hayat Kurtarı?

Bir sürücü olarak kendinizi ve yolcularınızı güvende tutmak sizin sorumluluğunuzdur.

Aracınız güvenlik özellikleriyle dolu olsa da, bir trafik kazasında ciddi yaralanma ve ölümlerden korunmak için emniyet kemeri takmanın önemini inkar edemezsiniz. Aracınız son sürat giderken aniden başka bir araca ya da nesneye çarptığında, çarpmanın etkisi yıkıcı olabilir.

Emniyet kemerleri neden önemlidir?

Otomobil üreticileri tarafından yapılan güvenlik denetimlerine göre, araç sadece 5 km/s hızla hareket ediyorsa sürücüler kendilerini yaralanmalardan koruyabilir. Ancak saatte 70 km hızla giden bir araç aniden durursa, emniyet kemeri olmayan yolcular da aynı hızla öne doğru savrulacaktır.

Adelaide Üniversitesi'ndeki bilim insanları, gerçek yol kazalarından elde edilen verileri kullanarak, saatte 70 km hızla giden bir arabanın kaza yapma riskinin dört kat arttığını ortaya koydu. Emniyet kemeri olmadan yolcunun hayatta kalma şansı çok düşüktür.

Dahası, emniyet kemerleri çarpışmanın etkisini insan vücudunun en güçlü kısımları olan göğüs ve leğen kemiğine dağıtır. Ayrıca yolcuları araçtan dışarı fırlamaktan ya da ön panele ve ön cama çarpmaktan korur.

Emniyet kemerleri yolcuların araçtaki diğer yolculara çarpmasını engeller.

Yasa uyarınca, özel araçların hem ön hem de arka koltuk yolcularının emniyet kemerlerini her zaman takmaları gerekmektedir.



fotograf: imgbin.com

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, çocuk emniyet sistemleri, özellikle dört yaşın altındaki çocuk yolcuların yaralanmalarını ve ölümlerini azaltmada oldukça etkilidir.

Bunlar çocuğun araç içinde kalmasına yardımcı olur ve aracın iç kısmına çarpmasını önler. Ayrıca kuvvetleri vücudun en güçlü bölgelerine yönlendirir ve kuvveti geniş bir alana dağıtır. Ayrıca baş, boyun, beyin ve omuriliği korur.

Bu emniyet kemeri yasaları sürücüleri cezalandırmak için değil, onları yolcularının güvenliğini düşünmeye teşvik etmek için yürürlüktedir. Trafik kurallarına uymak da her sürücünün sorumluluğudur.



İlginizi Çekebilir
  • Efes ve Meryem Ana Evi
    İzmir Meryem Ana Kilisesi daha çok Meryem Ana Evi olarak biliniyor. Kilisesi olmasına rağmen ev olarak adlandırılmasının sebebi Hz. Meryem Ana’nın burada yaşadığı ve öldüğünün düşünülmesi.
  • Cennetten Bir Köşe : Sedir Adası
    Gökova körfezine hakim bir konumda bulunan Kedreai antik kenti anakaraya yakın ama aynı zamanda güçlü surlarla çevrelenmiş sadece denizden ulaşılabilir konumuyla her zaman önemli bir merkez olmuştur. Korunaklı limanlara sahip adanın Rhodos egemenliğinde ticari açıdan da...
  • Kurşunlu Camii
Whatsapp Telefon